site logo

Drs. Lizette Nollen-López Gallego

AAA

Drs. Lizette Nollen-López Gallego

Patholoog

z.Catharina Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis

t.040-2396100

e.l.nollen@pamm.nl

Stichting PAMM werkt voor Catharina Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en St. Anna Ziekenhuis.

Ik ben van oorsprong Mexicaanse en ik kreeg het beroep patholoog met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was patholoog en als klein kind ging ik al mee naar het laboratorium. Na mijn studie Geneeskunde in Mexico heb ik mijn opleiding Pathologie in het academisch ziekenhuis in Maastricht afgerond (tegenwoordig Maastricht UMC+). Mijn hart heeft altijd bij pathologie gelegen. Dit vakgebied vormt het schakelstuk tussen alle specialismen. Je neemt met je eigen ogen waar, wat er onder je microscoop gebeurt. Dat blijft fascinerend.

Sinds 2007 werk ik als patholoog bij stichting PAMM (laboratorium voor diverse ziekenhuizen in de regio Eindhoven). Ik ben een allround patholoog. Mijn aandachtsgebieden zijn cervixcytologie (baarmoederhals), maag-darm-lever (MDL) pathologie, histologie en neuropathologie. Samen met Bevolkingsonderzoek Zuid en de afdeling cytologie van PAMM organiseer ik vier keer per jaar onderwijsmomenten voor doktersassistenten in het kader van cervixcytologie (onderzoek van baarmoederhalscellen). Ik ben het aanspreekpunt voor de afdeling histologie, waar alle stappen van het diagnostisch proces plaatsvinden; van ontvangst van de weefsels tot het uitleveren van de coupes aan de patholoog. Als MDL patholoog participeer ik in de regionale wekelijkse multidisciplinaire patiëntenbespreking en geef ik onderwijs aan de MDL-artsen in opleiding. Verder coördineer ik de neuropathologie bespreking in samenwerking met het Radboudumc in Nijmegen.

Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in mijn aandachtsgebieden, school ik mij regelmatig bij in binnen- en buitenland.

Login portal voor professionals