site logo

Drs. Kristien B.M.I. Keymeulen

AAA

Drs. Kristien B.M.I. Keymeulen

Chirurg

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na afronding van mijn studie geneeskunde aan de Universiteit Gent (België) ben ik de  opleiding tot chirurg gaan volgen. Ik heb mij hierna gespecialiseerd in de oncologische chirurgie in het Universitair ziekenhuis Leuven en het European Institute of Oncology in Milaan. Sinds 2003 werk ik als oncologisch chirurg in het Maastricht UMC+, waar ik mij vooral bezig houd met de chirurgische behandeling van borst- en darmkanker, melanomen (kwaadaardige moedervlek) en sarcomen (kwaadaardige weke delen tumoren).

Het stellen van een correcte diagnose en opstellen van een optimale behandeling is vaak complex. Daarnaast is de diagnose kanker van grote invloed op het leven van patiënten en hun naasten. Behandeling van kanker is teamwork, waarbij ook de patiënt deel uitmaakt van dit team. Mijn rol in het team beperkt zich daarom niet tot het inzetten van mijn kennis en vaardigheden als oncologisch chirurg. Goede communicatie en aandacht voor de wensen en verwachtingen van elke patiënt zijn even belangrijk. Alleen zo kunnen we komen tot een behandelplan op maat en een grote mate van tevredenheid bij de patiënt.

Een deel van mijn tijd besteed ik aan organisatorische taken in diverse werkgroepen van het Maastricht UMC+, waaronder de werkgroepen mamma (borstkanker), melanomen en sarcomen.

Login portal voor professionals