site logo

Drs. Kirsten N.A. Aaldering

AAA

Drs. Kirsten N.A. Aaldering

Hematoloog, Medisch oncoloog

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-382461

e.interne.geneeskunde@lzr.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot basisarts aan de Katholieke Universiteit Leuven heb ik in het Maastricht UMC+ de opleiding gevolgd tot internist-hematoloog. Sinds 2009 werk ik als internist in het Laurentius Ziekenhuis Roermond, waar ik me in het bijzonder bezig houd met het vakgebied hematologie (kennis van de ziekten van het bloed). In 2013 en 2014 heb ik mij verder gespecialiseerd in de medische oncologie. In die periode werkte  ik zowel in het Maastricht UMC+ als in het Laurentius Ziekenhuis. Sinds 2015 besteed ik mijn hele werktijd aan de oncologie en de hematologie in het Laurentius Ziekenhuis.

Als oncoloog/hematoloog vind ik een goede communicatie met mijn patiënten erg belangrijk. Het moet voor de patiënt duidelijk zijn wat er met hem/haar medisch gezien aan de hand is en wat de mogelijke behandelingen zijn. Bij dat laatste hecht ik ook veel waarde aan de opvattingen en wensen van de patiënt. Door een goede relatie met het Maastricht UMC+ en onze deelname aan het Oncologisch Netwerk Zuidoost Nederland (OncoZON) kunnen we in het Laurentius Ziekenhuis optimale kankerzorg aanbieden. De hechte samenwerking in het oncologisch team  van het Laurentius Ziekenhuis maakt dat de zorg en aandacht voor de oncologische patiënt volledig tot zijn recht kan komen.

Ik ben lid van de Oncologiecommissie van het Laurentius Ziekenhuis. Ik vind wetenschappelijk onderzoek erg belangrijk en ik draag daarom mijn steentje bij aan de uitvoering van  diverse wetenschappelijke studies; onder andere studies die zijn opgezet door Nederlandse organisaties als  HOVON (stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland) en BOOG (Borstkanker Onderzoek Groep).

Login portal voor professionals