site logo

Dr. Judith de Vos – Geelen

AAA

Dr. Judith de Vos - Geelen

Medisch oncoloog

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Sinds 2012 werk ik met veel plezier als medisch oncoloog in het Maastricht UMC+. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van tumoren van het maagdarmstelsel (slokdarm, maag, alvleesklier, lever, darm) en neuro-endocriene tumoren. Ik ben daarnaast betrokken bij de behandeling van patiënten die deelnemen aan klinisch wetenschappelijk onderzoek, met name aan Fase-I onderzoek. Dat laatste is onderzoek waarbij nieuwe geneesmiddelen worden getest bij patiënten voor wie geen enkele standaardbehandeling (meer) mogelijk is. Verder gaat mijn interesse uit naar wetenschappelijk onderzoek naar gewichtsverlies en verlies van spiermassa (cachexie) bij kanker. Cachexie is een belangrijk probleem bij patiënten met kanker, aangezien het de prognose van de behandeling deels kan bepalen. Door het verrichten van onderzoek zullen we meer leren over de juiste behandeling van cachexie en zo hopelijk bijdragen aan een betere overleving van kanker.

Een belangrijke drijfveer in mijn werk is ervoor te zorgen dat mijn patiënten de best mogelijke zorg krijgen. Hierbij zoek ik steeds naar nieuwe wegen om dit doel te bereiken. Ik zorg daarbij dat voor de patiënt de mogelijkheden tot behandeling duidelijk zijn en stel tevens de wensen van de patiënt centraal.

Binnen ons academisch ziekenhuis ben ik betrokken bij de opleiding van de arts-assistenten Medische Oncologie. Dit zijn toegewijde artsen die hun opleiding tot medisch oncoloog volgen. Het begeleiden van deze artsen geeft mij ontzettend veel voldoening doordat ik hierbij mijn passie voor het vak goed kan overdragen. Daarnaast geef ik met veel plezier onderwijs aan geneeskundestudenten, onder andere op het gebied van communicatie bij slechtnieuwsgesprekken. Door mijn praktijkervaringen hoop ik een waardevolle aanvulling te kunnen geven aan de ontwikkeling van de dokters van de toekomst.

Login portal voor professionals