site logo

Drs. Janneke B. Houwers

AAA

Drs. Janneke B. Houwers

Radioloog

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na het afronden van mijn opleiding biomedische gezondheidswetenschappen en geneeskunde aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen heb ik een jaar onderzoek verricht in het Universitair Medisch Centrum Groningen op het gebied van de cardioradiologie ofwel radiologische beeldvorming van het hart. Daarna ben ik in het Deventer Ziekenhuis opgeleid tot algemeen radioloog, met als aandachtsgebieden de abdominale (buik) radiologie, mamma (borst) radiologie en cardio (hart) radiologie. Na het voltooien van mijn opleiding heb ik twee jaar gewerkt in het Viecuri Medisch Centrum in Venlo. Sinds mei 2012 werk ik als radioloog in het Maastricht UMC+, waar ik me vooral bezig houd met radiologische beeldvorming bij kanker in de buikholte. Met name de beeldvorming van tumoren in de pancreas (alvleesklier) en tumoren en metastasen (uitzaaiingen) in de lever vormen mijn werkterrein. Daarnaast ben ik bezig met de beeldvorming bij diagnostiek van borstkanker.

Ik vind het belangrijk om met de kennis en ervaring van  het radiologische abdomen- en mammateam eraan te kunnen bijdragen dat de patiënt een zo persoonlijk mogelijk behandelplan krijgt. Met ons radiologisch werk ondersteunen wij de medische oncoloog, oncologisch chirurg en  radiotherapeut bij het opstellen van dit persoonlijke behandelplan. Deze onderlinge samenwerking in het multidisciplinair team geeft mij veel voldoening.

Een ander deel van mijn werkzaamheden besteed ik aan  het opleiden van arts-assistenten radiologie en aan het doen van wetenschappelijke onderzoek. Ik ben lid van diverse nationale en internationale vakverenigingen voor (oncologische) Abdomenradiologie en Mammaradiologie.

Login portal voor professionals