site logo

Drs. Jan Kees Kneppelhout

AAA

Drs. Jan Kees Kneppelhout

MDL-arts

z.St. Anna Ziekenhuis

t.040 – 286 46 57

e.poli.interne@st-anna.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot internist in het Gemeente Ziekenhuis te Arnhem, gevolgd door de opleiding tot MDL-arts in het VUmc in Amsterdam, werk ik sinds 1992 in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop. De eerste jaren in beide specialisaties (internist + MDL-arts), maar sinds 2001 bij de komst van een tweede MDL-arts alleen nog als MDL-arts. Ik bedrijf de MDL geneeskunde in de volle breedte zonder specifieke aandachtsgebieden.

Het snel diagnosticeren van patiënten met (de verdenking op) kanker vind ik belangrijk. In dit kader zijn er goede afspraken gemaakt tussen de verschillende disciplines (internisten, chirurgen, radiologen en MDL-artsen) in het St. Anna Ziekenhuis en worden stadieringonderzoeken binnen één week afgerond. Dit om patiënten zo veel mogelijk binnen een week op wekelijkse multidisciplinaire oncologievergadering te kunnen bespreken en om patiënten in zo relatief korte tijd een behandeling op maat te kunnen aanbieden.

Ik participeer in ons ziekenhuis in de oncologiecommissie. Ik participeer tevens in het Bevolkingsonderzoek (BVO) darmkanker, naast de reguliere zorg in het kader van colorectale tumoren. Mijn werkterrein ligt hierbij in de diagnostiek, behandeling en follow-up van patiënten met maag-, slokdarm-, alvleesklier- en galwegkanker en zo nodig in het plaatsen van stents.

Login portal voor professionals