site logo

Drs. Frans M.E. van Schendel

AAA

Drs. Frans M.E. van Schendel

Geriater

z.VieCuri

t.077 - 3205851

e.poli-geriatrie@viecuri.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot klinisch geriater in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, PC Bloemendaal (opleidingsjaar geriatrie in de psychiatrie), Den Haag (het huidige Parnassia) en Rijnstate Arnhem (somatische geriatrie) van 1983 – 1988, ben ik in 1988 gestart in Psychiatrisch Centrum Venray, afdeling ouderen. Sinds 2002 werk ik als klinisch geriater in VieCuri Medisch Centrum. Gezien mijn ervaring in het werk binnen de psychiatrie ligt mijn expertise bij diagnostiek en behandeling van gestoord gedrag in het kader van dementie. Daarnaast heb ik belangstelling voor polyfarmacie (het gebruik van veel verschillende medicijnen) bij ouderen. Sinds enkele jaren heb ik oncologie, en met name diagnostiek naar kwetsbaarheid, aan mijn belangstellingsgebied toegevoegd.

Ik vind het belangrijk dat kwetsbare ouderen de juiste, individueel toegesneden behandeling krijgen voor hun aandoeningen, waarbij vooral gelet wordt op haalbare doelen die iets toevoegen aan kwaliteit van leven. Ik hecht veel waarde aan goede informatie aan patiënt en mantelzorgers, zodat zij de juiste keuze voor een behandeling kunnen maken. Met mijn functie wil ik graag bijdragen aan het verbeteren van oncologische zorg binnen ons ziekenhuis. Mijn passie is om zorg voor ouderen ziekenhuisbreed in de belangstelling te krijgen.

Ik ben stagebegeleider van artsen in opleiding tot klinisch geriater bij de organisatie Vincent van Gogh voor Geestelijke Gezondheid in Venray. Daarnaast verzorg ik daar ook onderwijs voor en lever ik een bijdrage aan de A-opleiding psychiatrie. Ik ben betrokken bij de werkgroep Oncologie Ouderen VieCuri en lid van de opleiding groep Zuid – Oost Nederland.

Login portal voor professionals