site logo

Drs. Frank Raat

AAA

Drs. Frank Raat

Radioloog

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-382358

e.adm.radiologie@lzr.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot huisarts van 1988 tot 1990 in Gent (België), ben ik overgestapt naar de opleiding radiologie aan de KU Leuven. Hier ben ik in 1996 afgestudeerd. Ik heb vervolgens nog twee jaar als interventieradioloog in Leuven gewerkt. Na enige jaren in een perifeer ziekenhuis in Gent te hebben gewerkt, ben ik via aanstellingen in Ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen (2001 tot 2012) en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam (2012 tot begin 2014) sinds maart 2014 aan het werk in het Laurentius Ziekenhuis Roermond.

Vanuit de subspecialisatie interventieradiologie wil ik graag een bijdrage leveren aan goede oncologische zorg in ons ziekenhuis door samen met mijn collega’s  de interventionele oncologie verder uit te bouwen.

Ik heb in het bijzonder kennis van en ervaring met de diagnostiek van prostaatkanker door middel van MRI, CT en echogeleide puncties van tumoren. Ik vind kwaliteit en innovatie erg belangrijk en ben van mening dat je ook als ‘klein’ ziekenhuis moet kunnen beschikken over nieuwe diagnostische technieken, zoals  perifeer ingebrachte centrale lijnen boven de elleboogplooi (PICC lijnen) voor toediening van chemotherapie en een botboor waarmee we stukjes van sclerotische (zeer harde) tumoruitzaaiingen in bot  kunnen wegnemen voor verdere diagnostiek.

Ik ben actief in diverse ziekenhuiscommissies, waaronder Commissie Stralingshygiëne, Commissie Kwaliteit en de ICT Commissie. Ik ben actief in een landelijke werkgroep Complicatie en een werkgroep Stralingshygiëne van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie.

Login portal voor professionals