site logo

Drs. Frank Peters

AAA

Drs. Frank Peters

Medisch oncoloog

z.Zuyderland

t.088-4599707

Expertise

Ik behaalde mijn artsdiploma aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Hierna werkte ik een periode als assistent chirurgie in Twente. Vervolgens volgde ik de opleiding tot internist in het voormalige Maasland Ziekenhuis te Sittard en later in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (tegenwoordig het Maastricht UMC+). Hierna specialiseerde ik me in het aandachtsgebied Medische Oncologie in Maastricht. Vanaf 2000 ben ik werkzaam als internist-oncoloog in het Zuyderland Ziekenhuis, voormalig Orbis Medisch Centrum.

Mijn aandachtsgebieden zijn maag-, darm-, lever-, prostaat-, nier-, teelbal- en blaastumoren en melanomen. Verder ben ik lid van WIN-O (werkgroep Immunologie Nederland-Oncologie) voor melanoom en nierkanker, lid van DUOS (Dutch Uro-Oncology Study Group) en ben ik hoofdredactielid van Nederlands Tijdschrift voor Oncologie. Ook ben ik lid en geef ik vorm aan de landelijke richtlijnen commissie maagcarcinoom en ontwikkel samen met de richtlijnen groep de Critics II studie voor maagcarcinoom. Daarnaast zijn we recent landelijk gestart met een landelijke research club uitgaande van de win-o leden om meer en betere studies voor niercelcarcinomen van de grond te krijgen.

Samen met collega’s uit het Zuyderland MC doen we mee aan minstens 25 nationale/internationale onco/hematologische studies. Ik ben lid van verschillende nationale en internationale verenigingen.

Login portal voor professionals