site logo

Drs. Fabienne A.R.M. Warmerdam

AAA

Drs. Fabienne A.R.M. Warmerdam

Medisch oncoloog

z.Zuyderland

t.088-4599707

Expertise

Na in Utrecht mijn artsenbul te hebben gehaald, ben ik in het Academisch Medisch Centrum en Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam internist-oncoloog geworden. In 2010 ben ik teruggekeerd naar de plek waar ik ooit op 6-jarige leeftijd had besloten dokter te willen worden: destijds De Wever ziekenhuis, bij terugkeer het Atrium Medisch Centrum, nu Zuyderland. Hier werk ik met veel plezier mee aan goede oncologische zorg in de regio. Binnen de oncologie ben ik vooral betrokken bij de organisatie van de tumorwerkgroepen maag-darm-lever, melanomen en gynaecologie. Verder maak ik mij met een aantal collega’s, ook van andere specialismen, sterk voor de palliatieve zorg. Deze zorg willen we ziekenhuisbreed en in samenwerking met de huisartsen bij alle patiënten die weten dat ze aan hun ziekte gaan overlijden geïntegreerd met de reguliere zorg aanbieden.

De mens en hoe het met hem of haar gaat is waar het uiteindelijk om draait, ook in de gezondheidszorg. Dit vraagt regelmatig om snel beslissen en handelen, maar vaak ook om het nemen van tijd om nog eens goed door te spreken wat de redenen zijn om een behandeling wel of niet te ondergaan. Naast wetenschappelijke richtlijnen en voortschrijdend onderzoek is het contact met patiënten erg inspirerend. Iedereen wil graag de voor hem of haar beste behandeling, maar welke dat is kan per persoon verschillen.

Ik ben actief lid van regionale werkgroepen en nationale en internationale verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO), European Society for Medical Oncology (ESMO) en American Society of Clinical Oncology (ASCO).

Login portal voor professionals