site logo

Drs. F.H.F. (Femke) Deelen

AAA

Drs. F.H.F. (Femke) Deelen

Endocrinoloog, Internist

z.VieCuri

t.(077) 320 65 61 (Secretariaat Endocrinologie)

Na mijn studie geneeskunde in het Radboud UMC te Nijmegen heb ik mijn opleiding tot internist gevolgd in het Maxima Medisch Centrum (MMC) te Eindhoven/Veldhoven. Vervolgens heb ik mijn registratie behaald in het aandachtsgebied endocrinologie in het Maastricht MUMC+. Momenteel ben ik met veel plezier werkzaam als internist-endocrinoloog in het VieCuri Medisch Centrum te Venlo/Venray. Als endocrinoloog heb ik specifieke kennis van allerlei hormoonziekten zoals bijvoorbeeld (bij) schildklierziekten, hypofyseaandoeningen en bijnieraandoeningen. Tevens participeer ik in het team binnen het Centrum voor Metabole botaandoeningen, dat unieke kennis en vaardigheden beschikt op het gebied van botziekte, botsterkte en osteoporose (botontkalking). In nauwe samenwerking met andere deskundigen (zoals de vasculair geneeskundigen en ons diabetesteam) behandel ik daarnaast aandoeningen als diabetes mellitus (suikerziekte).

Binnen de endocrinologie nemen de mogelijkheden op het gebied van diagnostiek en behandeling van diverse ziektebeelden snel toe. Ik vind het belangrijk deze ontwikkelingen te vertalen naar de situatie van de individuele patiënt. Het geeft me voldoening om samen met de patiënt tot een optimaal diagnostisch-/behandelplan te komen.

Bovendien vind ik het belangrijk dat kennis overgedragen wordt naar collegae in opleiding binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ). Het opleiden van jonge collegae geeft me veel voldoening en houdt me scherp. Daarnaast ben ik lid van diverse vakverenigingen, waaronder de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE), de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO).

Login portal voor professionals