site logo

Drs. Eric E.H.J. Belgers

AAA

Drs. Eric E.H.J. Belgers

Chirurg

z.Zuyderland

t.088-459 7707

Expertise

Mijn opleiding tot algemeen chirurg in het academisch ziekenhuis te Maastricht (tegenwoordig het Maastricht UMC+ geheten) en in het Atrium Medisch Centrum te Heerlen (het huidige Zuyderland Medisch Centrum) rondde ik af eind 2009. Direct aansluitend heb ik mij als chirurg in vervolgopleiding (CHIVO) verder toegelegd op de gastro-intestinale chirurgie met speciale aandacht voor de minimaal invasieve oesophagus (slokdarm) en colorectale (darm) chirurgie. Sinds 2012 werk ik in het Zuyderland Medisch Centrum locatie Heerlen en Sittard-Geleen, waarbij ik me naast de eerder beschreven aandachtsgebieden toegelegd heb op het implementeren en toepassen van innovatieve technieken, zoals de single incision laparoscopic surgery, transanale TME en het opstarten van een robotprogramma.

Werken in ons samenwerkend topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) geeft de mogelijkheid om binnen het multidisciplinaire team nieuwe ontwikkelingen binnen de diverse zorgpaden snel op te nemen en verder te ontwikkelen. Als voorzitter van het kernteam zorgpad gastro-oesophageale en colorectale tumoren en van de Minimaal Invasieve Chirurgie commissie werk ik samen met gedreven zorgprofessionals. Binnen het Zuyderland MC verzorgen wij de tertiaire zorg voor de maligne oesophagus en maagchirurgie binnen het chirurgisch oncologische netwerk Limburg. Met ons team participeren wij in diverse landelijke en internationale multicenter studies en lopen er diverse eigen onderzoekslijnen.

Deelname aan OncoZON ligt helemaal in lijn met onze behoefte topklinische zorg voor patiënten binnen en buiten ons adherentiegebied te garanderen door intensieve samenwerking.

 

Login portal voor professionals