site logo

Drs. Eric B. de Goede

AAA

Drs. Eric B. de Goede

MDL-arts

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475 - 383092

e.secr.mdl@lzr.nl

Expertise

Ik heb mijn opleiding tot MDL-arts afgerond in 1998 aan de Universiteit van Leuven, België. Tijdens deze periode ben ik ook opgeleid in de gastro-intestinale oncologie door Prof. Dr. E. Van Cutsem, internationaal gerenommeerd op dit gebied. In het King’s College Hospital in Londen heb ik mij verder gespecialiseerd in leverziekten.

Ik ben MDL-arts geworden omdat het een brede waaier is van pathologie en diagnostiek. Als MDL-arts ben ik dan ook voornamelijk betrokken bij de diagnostiek, maar soms ook bij de behandeling en dan voornamelijk endoscopische behandeling. Via een endoscopie kan een stent (kunststof of metalen buisje) geplaatst worden om de doorgang van het maag-darmstelsel open te houden. Vaak word ik als MDL-arts ook gevraagd om een sonde in te brengen om zo de voeding op peil te houden. Uiteindelijk wordt endoscopische controle ook vaak aangewezen als controle na de behandeling.

Voorheen ben ik werkzaam geweest bij het Virga Jesse Ziekenhuis in Hasselt. Ik heb vervolgens voor het Laurentius Ziekenhuis gekozen, omdat hier een goed uitgerust MDL-centrum is en de regio Limburg mij aanspreekt. Graag wil ik het MDL-centrum verder uitbouwen en mij verder toeleggen op leverziekten.

Login portal voor professionals