site logo

Drs. Danny Goudkade

AAA

Drs. Danny Goudkade

Patholoog

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na mijn studie geneeskunde in Leiden heb ik mij eveneens in Leiden gespecialiseerd tot patholoog. Deze specialisatie heb ik in 2015 afgerond, waarna ik in dienst ben getreden in het Maastricht UMC+. Al tijdens mijn specialisatie heb ik mij vooral gericht op colorectale pathologie en ook hier in het Maastricht UMC+ ben ik daarmee verder gegaan. Naast de colorectale pathologie houd ik mij bezig met de diagnostiek van weke delen tumoren.

Verder werk ik aan een promotietraject waarbij gezocht wordt naar biomarkers voor de prognose en therapiekeuze bij patiënten met colorectale tumoren. Ik probeer hierbij een brug te slaan tussen de epigenetica (veranderingen in het erfelijk materiaal; het DNA) en de histopathologische karakteristieken van de tumoren. Het doel daarbij is om beter het gedrag van een tumor te kunnen voorspellen om daarmee de therapiekeuze zo goed mogelijk op de individuele patiënt af te kunnen stellen. Op deze manier draag ik graag bij aan de ontwikkeling van ‘personalised medicine’, waarbij de therapie specifiek wordt afgestemd op de individuele patiënt. Door gestructureerd en volgens de nieuwste richtlijnen de pathologische onderzoeken te verslaan wordt het mogelijk voor de behandelende specialisten om de optimale therapiekeuzes met de patiënt te bespreken.

Binnen het Maastricht UMC+ ben ik ook betrokken bij het opleiden van studenten geneeskunde en arts-assistenten Pathologie. Het geeft veel plezier en voldoening om studenten wegwijs te maken in de pathologie middels colleges en tutorgroepen en arts-assistenten in opleiding tot patholoog zich helpen te vormen tot betrokken en vakdeskundige toekomstige collega-specialisten.

Login portal voor professionals