site logo

Drs. Clément J.R. Huysentruyt

AAA

Drs. Clément J.R. Huysentruyt

Patholoog

z.Catharina Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis

t.040-2396100

e.c.huysentruyt@pamm.nl

Stichting PAMM werkt voor Catharina Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en St. Anna Ziekenhuis.

Al vroeg tijdens mijn Geneeskunde opleiding werd ik ‘gebeten’ door de pathologiemicrobe. Ik vind het uitermate boeiend om te weten hoe ziektebeelden ontstaan en welk mechanisme daar achter zit. Dat helpt je namelijk enorm om te begrijpen waarom een ziekte precies die klachten met zich meebrengt en waarom ze reageert op een bepaalde behandeling. Als patholoog sta je elke dag – letterlijk – oog in oog met de ziektes: enerzijds door afwijkende organen met het blote oog op afwijkingen te controleren, anderzijds door microscopisch op zoek te gaan naar de boosdoeners die alle ellende veroorzaken en nu steeds meer en meer ook door kleine foutjes in het DNA van bijvoorbeeld kankercellen op te sporen. Als je die gevonden hebt, kun je de ziekte een naam geven en kan de huisarts, chirurg of oncoloog verder met het opstellen van een behandelplan.

Na mijn Geneeskunde opleiding aan de Katholieke Universiteit van Leuven (België), heb ik mijn opleiding tot klinisch patholoog genoten in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC+) en heb ik mijn perifere opleiding gedaan in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daarna viel mijn oog op Stichting PAMM, omdat een dergelijk groot streeklaboratorium dat voor topklinische ziekenhuizen werkt, alsook voor kleinere ziekenhuizen en huisartsen, enorm veel uitdagingen biedt. Er is blootstelling aan heel diverse ziektebeelden en tegelijk beschikken we over de meeste technieken om adequate diagnoses te kunnen stellen. Daarnaast staat het ons toe om, gezien het grote aanbod, ons extra te verdiepen in specifieke deelgebieden.

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de maag-darm-lever-alvleesklier pathologie en weke delen tumoren pathologie. Als gevolg daarvan ben ik bijvoorbeeld aangesloten bij het regionale weke delen panel, alsook bij de landelijke werkgroep die een consultfunctie voor Barrett slokdarmbiopten aan het opbouwen is. Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in deze en andere vakgebieden, school ik me regelmatig bij in binnen- en buitenland.

Login portal voor professionals