site logo

Drs. Chantal V. Hoge

AAA

Drs. Chantal V. Hoge

MDL-arts

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Nadat ik in Leiden de studies Bestuurskunde en Politicologie had afgerond en een aantal jaren als beleidsmedewerker in Den Haag had gewerkt, besloot ik om mijn “jeugddroom” waar te maken en alsnog dokter te worden. Ik studeerde geneeskunde in Leiden en startte in 2008 met mijn opleiding tot Maag-Darm-Leverarts in Maastricht. Na het afronden van mijn opleiding werkte ik korte tijd in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en per 1 april 2015 ben ik staflid in het Maastricht UMC+.

Mijn aandachtsgebied vormen de Hepato-Pancreatico-Biliaire aandoeningen (HPB), ofwel problemen met galgangen en alvleesklier en darmkanker. Ik houd mij bezig met zowel de goedaardige als de kwaadaardige afwijkingen aan deze organen. Denk hierbij aan acute of chronische alvleesklierontstekingen, alvleeskliercysten en alvleesklierkanker, galwegstenen en galgangkanker en dikke darmpoliepen of dikke darmkanker. Ook het verrichten van endoscopische onderzoeken behoort tot mijn werk (hierbij kunnen we met een endoscoop via mond of anus het maag-darmkanaal bekijken en ingrepen doen).

Vanuit mijn dagelijkse werkzaamheden ontstaan ideeën voor wetenschappelijk onderzoek waarmee ik inmiddels gestart ben. Mijn drijfveer daarbij is om betere zorg te kunnen leveren aan de patiënten die ik dagelijks zie op de afdeling Endoscopie en op de poli. Ik hou van duidelijkheid en open communicatie en vind het belangrijk dat patiënten en hun familie weten waar ze aan toe zijn.

Login portal voor professionals