site logo

Drs. Bea M.D. Lemaire

AAA

Drs. Bea M.D. Lemaire

Chirurg

z.Elkerliek Ziekenhuis

t.0492 595961

e.chirurgen@elkerliek.nl

Expertise

Ik heb mijn opleiding tot chirurg met speciale aandacht voor oncologie gevolgd in het Catharina ziekenhuis Eindhoven en het Maastricht UMC+. Sinds het afronden van deze opleiding, in 2001, werk ik in het Elkerliek ziekenhuis. Ik houd mij vooral bezig met de operaties bij borstkanker, darmkanker, melanomen en aandoeningen van de schildklier.

De zorg voor borstkankerpatiënten heeft altijd al mijn bijzondere aandacht gehad. Doordat bij de behandeling verschillende specialismes zijn betrokken en doordat er veel verschillende behandelmogelijkheden zijn, is het  bij iedere patiënt een uitdaging om – samen met de patiënt – tot de best mogelijke behandeling te komen. In het Elkerliek ziekenhuis heb ik de Mammapoli opgezet, een polikliniek speciaal voor patiënten met borstkanker. Ik geeft leiding aan het ‘mammateam’, de zorgverleners die de zorg voor de borstkankerpatiënten in ons ziekenhuis uitvoeren en steeds aanpassen aan de meest recente wetenschappelijke inzichten. Nadat mijn collega-chirurg drs. Johannes Wegdam bij zijn komst naar het Elkerliek ziekenhuis in 2008, de laparoscopische darmchirurgie invoerde, ben ik mij ook in deze manier van opereren gaan bekwamen. Dit heeft tot gevolg gehad dat in ons ziekenhuis veel patiënten met darmkankerpatiënten kunnen profiteren van deze operatietechniek. Hierbij herstellen zij sneller van de operatie en hebben ze minder pijnklachten na de operatie.

Ik ben lid van het dagelijks bestuur van de oncologie-commissie van het Elkerliek ziekenhuis. Deze commissie ziet er op toe dat de oncologische zorg in het Elkerliek ziekenhuis in de pas loopt met de meest recente normen en richtlijnen.

Login portal voor professionals