site logo

Drs. Ad Koster

AAA

Drs. Ad Koster

Hematoloog

z.VieCuri

t.077-3206563

e.sec-onco-venlo@viecuri.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot algemeen internist heb ik vijf jaar gewerkt op de afdeling Hematologie in het Radboudumc in Nijmegen. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray, waar ik nog steeds met veel plezier werk. Ik heb me gespecialiseerd in de hematologie, dat wil zeggen in de diagnostiek en behandeling van kwaadaardige, maar ook goedaardige aandoeningen van het bloed, de lymfklieren en de bloedvormende organen, vooral  het beenmerg. U kunt hierbij denken aan leukemie, lymfklierkanker of bijvoorbeeld de ziekte van Kahler, maar ook aan goedaardige aandoeningen zoals stollingsziekten.

De snelle ontwikkelingen in de kennis van hematologische ziekten en behandelmogelijkheden voor patiënten met deze aandoeningen, maken voor mij dit vakgebied bijzonder boeiend. Ik hecht er veel waarde aan om patiënten de meest optimale behandeling aan te bieden. Hiervoor is zorgvuldig teamoverleg en soms samenwerking met andere centra nodig, maar vooral overleg met de patiënt zelf om tot een behandeling te komen die zo goed mogelijk bij die persoon past.

Naast de zorg voor patiënten ben ik betrokken bij de opleiding van artsen en specialisten, hetgeen ik erg leuk en belangrijk vind. Naast mijn werk in het ziekenhuis ben ik actief in de Nederlandse Internisten Vereniging. Hiervoor verricht ik samen met andere collega’s kwaliteitsvisitaties in andere ziekenhuizen.

Login portal voor professionals