site logo

Dr. A.J. (Yes) van de Wouw

AAA

Dr. A.J. (Yes) van de Wouw

Medisch oncoloog

z.VieCuri

t.077 - 3205555

e.sec-onco-venlo@viecuri.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot internist-oncoloog in het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en het Maastricht UMC+, heb ik eerst vijf jaar in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gewerkt. In 2005 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar patiënten met uitzaaiingen van een onbekende primaire tumor. In het kader daarvan zit ik ook in de richtlijnencommissie van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en in de Europese werkgroep die zich bezighoudt met deze tumor. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar het VieCuri Medisch Centrum. Samen met mijn collega-oncologen behandel en begeleid ik patiënten met kanker. De systemische behandeling (waaronder chemotherapie) van de meest voorkomende typen kanker vindt plaats in VieCuri. Voor een aantal zeldzame tumoren (hoofdhals-kanker, hersentumoren, etc.) verwijzen we patiënten door naar onze collega’s in het Maastricht UMC+.

Een ander deel van mijn werkzaamheden betreft het in- en uitvoeren van onderzoeken bij oncologiepatiënten in het VieCuri Medisch Centrum. In het kader daarvan begeleid ik arts-assistenten, co-assistenten en trialverpleegkundigen. Verder ben ik de voorzitter van de oncologiebeleidscommissie. Deze commissie bestaat uit een vertegenwoordiging van specialisten, huisartsen, patiënten, verpleegkundigen, diëtist, psycholoog, maatschappelijk werk, epidemioloog en beleidsmedewerkers van het ziekenhuis. In deze commissie wordt het oncologisch beleid voor het hele VieCuri besproken en vastgelegd, om zo ziekenhuisbreed de zorg voor patiënten met kanker steeds verder te verbeteren.

Naast al deze beleidstaken, die heel belangrijk zijn voor de zorg van oncologiepatiënten, blijft het één op één gesprek in de spreekkamer naar mijn gevoel de basis van de hele behandeling. Samen met de patiënt wordt daar het beleid uiteindelijk bepaald.

Login portal voor professionals