site logo

Dr. Xavier H.A. Keuter

AAA

Dr. Xavier H.A. Keuter

Plastisch chirurg

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na mijn studie geneeskunde heb ik eerst enkele jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan op de afdeling Vaatchirurgie van het Maastricht UMC+. Hierna heb ik de opleiding tot Plastisch Chirurg gevolgd in Venlo, Maastricht, Eindhoven en Parijs. Aansluitend ben ik Chef de Clinique geweest in het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum, beiden in Eindhoven.

Hier heb ik mij verdiept in borstreconstructies met zowel lichaamseigen weefsel (DIEP-reconstructies) als met behulp van protheses. Ook heb ik veel ervaring opgedaan met reconstructies na Mohs chirurgie voor huidtumoren in het gelaat en daarnaast heb ik mij bekwaamd in de handchirurgie. Sinds juli 2014 maak ik deel uit van het team van plastisch chirurgen in het Maastricht UMC+.

Het mooie van de plastische chirurgie is dat je patiënten (een deel van) de functie of de contouren van het lichaam weer kunt teruggeven, zodat ze hun leven weer kunnen oppakken.

De balans vinden tussen hetgeen technisch haalbaar is en reële verwachtingen scheppen bij de patiënt is daarbij altijd een uitdaging. Ik vind het belangrijk om elke patiënt op maat advies te geven en de patiënt rustig de tijd te gunnen om een weloverwogen besluit te nemen tussen de verschillende opties aan reconstructies die wij aanbieden in het Maastricht UMC+.

Een deel van mijn tijd besteed ik aan het doen van wetenschappelijk onderzoek naar lymfeoedeem na borstreconstructies. In het bijzonder onderzoek naar de vraag hoe we dit ongemak kunnen verhelpen. Daarnaast ben ik waarnemend opleider, hierdoor heb ik de mogelijkheid om jonge collega’s op te leiden tot bekwame plastisch chirurgen, dit houdt mij alert en up to date.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie.

 

Login portal voor professionals