site logo

Dr. Wouter W.L. Curvers

AAA

Dr. Wouter W.L. Curvers

MDL-arts

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

Tijdens mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht ben ik geïnteresseerd geraakt in de maag-, darm- en leverziekten. Na mijn studie heb ik in het Academische Medisch Centrum te Amsterdam promotieonderzoek gedaan naar het opsporen van vroege vormen van kanker in de slokdarm en maag. Vervolgens heb ik mijn opleiding tot MDL-arts gevolgd in het Onze Lieve Vrouwe Ziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum met als aandachtsgebieden oncologie en endoscopische behandeling van vroege vormen van kanker in de slokdarm en maag. Sinds 2014 ben ik werkzaam in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven als maag-, darm- en leverarts (MDL-arts).

In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heb ik de mogelijkheid om mijn ambities als MDL-arts uit te voeren in de setting van zowel algemene topklinische MDL-zorg, als ook (supra)regionale oncologische zorg. Ik behandel patiënten met vroege vormen van kanker en werk in het oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis intensief samen met andere specialismen voor de optimale behandeling van kanker van de tractus digestivus (het systeem dat instaat voor de vertering en opname van voedingsstoffen voor het lichaam).

Daarnaast ben ik actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe optische technieken (bv. Optical Coherence Tomography), in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum en de Technische Universiteit Eindhoven, om vroege vormen van kanker sneller en effectiever op te sporen. Ook ben ik lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie (NVGE), de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (NVMDL), de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie (NVH) en American Society of Gastrointestinal Endoscopy (ASGE).

Login portal voor professionals