site logo

Dr. Wim T. van den Broek

AAA

Dr. Wim T. van den Broek

Chirurg

z.St. Anna Ziekenhuis

t.040 - 286 41 06

e.w.vanden.broek@st-anna.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot chirurg in het VU Medisch Centrum in Amsterdam, heb ik van 2002 t/m 2004 de vervolgopleiding gastro-intestinale chirurgie in het VU Medisch Centrum gevolgd en me onder andere gespecialiseerd in kijkoperaties in de buikholte. Sinds 2005 werk ik als chirurg in het St. Anna Ziekenhuis. Ik houd me hoofdzakelijk bezig met gastro-intestinale chirurgie, oncologische chirurgie bij patiënten met darmtumoren en patiënten met borstkanker en kijkoperaties.

Ik vind het belangrijk dat de patiënt met kanker de juiste zorg krijgt volgens de geldende richtlijnen. Dit kan bij een vaak voorkomende aandoening meestal dicht bij huis en bij een meer zeldzame of complexe aandoening in een gespecialiseerd centrum. Ik hecht veel waarde aan een één op één relatie met de patiënt, waarbij ik betrokken blijf bij de patiënt gedurende de hele behandeling. Dus vanaf het moment op de poli waar de uitslag wordt gegeven tot de operatie zelf en de latere controle op de afdeling en de poli. De behandeling vindt uiteraard wel plaats in een behandelteam, waarbij in elke fase van de behandeling ook andere specialisten betrokken kunnen zijn. Onze verpleegkundig specialist is hierbij de casemanager die het overzicht heeft en contact houdt met de patiënt en familie. De patiënt en familie weten hierdoor precies bij wie ze met vragen of onvoorziene omstandigheden terecht kunnen.

Met mijn functie wil ik graag bijdragen aan het optimaliseren van de oncologische zorg in onze regio. Het geeft mij veel voldoening om een patiënt met een bedreigende ziekte als kanker met een goed resultaat door de behandeling te begeleiden. Ik hoop een waardevolle aanvulling te kunnen geven aan de verdere uitwerking van het oncologisch netwerk zodat in onze regio elke patiënt met kanker de meest optimale behandeling krijgt.

Login portal voor professionals