site logo

Dr. Tammo S. de Vries Reilingh

AAA

Dr. Tammo S. de Vries Reilingh

Chirurg

z.Elkerliek Ziekenhuis

t.0492 595961

e.chirurgen@elkerliek.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot algemeen chirurg in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en het Radboudumc te Nijmegen, heb ik in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwengein/Utrecht een 2-jarige vervolgopleiding in de (laparoscopische) gastro-intestinale chirurgie gedaan. Sinds 2011 werk ik in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond als gastro-intestinaal chirurg en chirurg oncoloog, waarbij ik me vooral bezig houd met de laparoscopische colorectale chirurgie. Behalve met het uitvoeren van operaties bij patiënten met darmkanker, borstkanker en melanomen houd ik bezig met de continue verbetering en aanscherping van de totale zorg voor deze patiënten in ons ziekenhuis.

In 2007 ben ik aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gepromoveerd op een onderzoek naar buikwandreconstructies. Het komt regelmatig voor dat er enige tijd na een uitgebreide operatie in de buik, bijvoorbeeld wegens darmkanker, een breuk ontstaat in de buikwand. Mijn uitgebreide wetenschappelijke en  klinische kennis en ervaring over dit onderwerp hebben eraan bijgedragen dat het Elkerliek ziekenhuis, als eerste in Nederland, een zorgstraat voor (complexe) buikwandreconstructies heeft ontwikkeld.

In de regio delen we onze kennis en kunde met onze collega’s in andere ziekenhuizen. We werken op een prettige en constructieve manier samen om al onze patiënten de beste oncologische zorg te kunnen leveren. We doen ook mee aan landelijke onderzoeken naar preventie en behandeling van kanker.

Login portal voor professionals