site logo

Dr. Sanne M.E. Engelen

AAA

Dr. Sanne M.E. Engelen

Chirurg

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na mijn studie geneeskunde en mijn promotieonderzoek op het gebied van beeldvorming en behandeling van endeldarmkanker, heb ik voor mijn specialisatie tot chirurg gewerkt in het Maastricht UMC+ (2009-2011) en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven (2011-2015). Zowel tijdens mijn promotieonderzoek als tijdens mijn opleiding werd duidelijk dat mijn bijzondere interesse uitging naar de oncologische chirurgie en maag-darm-leverchirurgie. Eenmaal chirurg, ging ik dan ook in het Maastricht UMC+ als fellow en later als tijdelijk staflid aan de slag met deze twee aandachtsgebieden. Op het gebied van oncologische chirurgie houd ik mij momenteel met name bezig met chirurgie bij borstkanker en darmkanker, maar ook met aandoeningen van de schildklier (zowel goed- als kwaadaardig).

In mijn werk als chirurg is het voor mij belangrijk om voor iedere patiënt te streven naar de voor hem of haar juiste behandeling op het juiste moment. Wat dat inhoudt, kan per patiënt verschillen en daarom is het wat mij betreft erg belangrijk om de patiënt mee te nemen in de beslisvorming, als er in een behandelplan verschillende mogelijkheden zijn. Zo krijgt iedereen, op de persoon, de beste zorg toegespitst.

De samenwerking met verschillende specialismen om voor iedere patiënt de beste zorg te bewerkstelligen vind ik in dit vak erg belangrijk en waardevol. In het Maastricht UMC+ is deze samenwerking prettig en vanzelfsprekend, waardoor patiënten de zorg krijgen die ik vind dat ze moeten krijgen. Daarnaast zijn onderwijs en onderzoek belangrijk om de goede zorg voor patiënten in de toekomst te borgen en waar mogelijk te verbeteren. In mijn functie draag ik bij aan onderwijs- en onderzoeksactiviteiten om deze ontwikkelingen mogelijk te maken.

Login portal voor professionals