site logo

Dr. Rob Jansen

AAA

Dr. Rob Jansen

Medisch oncoloog

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na het afronden van mijn opleiding tot internist, heb ik me in de Daniel den Hoed Kliniek van het Erasmus MC in Rotterdam verder gespecialiseerd tot medisch oncoloog. Sinds1992 werk ik als medisch oncoloog in het Maastricht UMC+. Ik houd mij in het bijzonder bezig met de medicamenteuze behandeling van patiënten met maag-, darm-, en levertumoren, weke dele tumoren, huidtumoren zoals het melanoom, en hersentumoren.

Ik vind het zeer belangrijk om in een multidisciplinair team te werken. Dat biedt de beste garantie op een weloverwogen, medisch inhoudelijk correcte behandeling waarbij de patiënt altijd centraal  staat. Het geeft mij voldoening wanneer een patiënt mij het vertrouwen geeft  dat ik er voor hem/haar ben en mij bij nieuwe problemen laagdrempelig benadert. Bij voorkeur bied ik de patiënt een behandeling aan in het kader van een wetenschappelijke studie zodat de patiënt toegang heeft tot de nieuwste behandelmogelijkheden.

In het Maastricht MUMC+ doe ik wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingen voor melanomen (agressieve huidkanker) en kanker in het maagdarmstelsel (gastro-intestinale tumoren). Ik ben diverse jaren plaatsvervangend opleider geweest voor medisch oncologen in opleiding. Ook was ik de afgelopen jaren lid of voorzitter van diverse landelijke richtlijnwerkgroepen over de behandeling van gastro-intestinale tumoren.

Login portal voor professionals