site logo

Dr. Rick de Graaf

AAA

Dr. Rick de Graaf

Radioloog

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na mijn opleiding geneeskunde heb ik in 2009 de opleiding tot radioloog afgerond in het Maastricht UMC+. Vervolgens heb ik me – ook in Maastricht –  gespecialiseerd als interventieradioloog. Als interventieradioloog voer ik onder andere zogeheten minimaal belastende interventies uit bij mensen met een levertumor. Daarbij doe ik ingrepen via een klein aanprikgaatje in de huid of via de slagader in de lies. Deze techniek maakt het mogelijk buikorganen, bijvoorbeeld de lever, nagenoeg pijnloos te behandelen.

In  mijn functie draag ik graag bij aan een zo optimaal mogelijke behandeling van iedere patiënt met een levertumor. Mijn vakgebied ontwikkelt zich zeer snel. Met name voor de behandeling van kanker worden voortdurend nieuwe (betere) technieken ontwikkeld en ingezet. Het geeft mij voldoening als de patiënt na een korte opnameduur, zonder aanvullend complicatierisico en met minder last en pijn, binnen één dag weer naar huis kan.

Ik vind het belangrijk om te investeren in de toekomst. Om die reden leid ik in het Maastricht UMC+ nieuwe radiologen op – ons nieuwe talent – en voer ik wetenschappelijk onderzoek uit. Ik ben lid van diverse nationale en internationale vakverenigingen op het gebied van de radiologie.

Login portal voor professionals