site logo

Dr. Richenel R.T.O. Tjon a Tham

AAA

Dr. Richenel R.T.O. Tjon a Tham

Radioloog

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 85 65

Expertise

Na de opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, specialiseerde ik me in de Radiologie in het Academisch Ziekenhuis van Leiden. Na het afronden van mijn opleiding heb ik van 1984 tot 1989 gewerkt als radioloog in het Academisch Ziekenhuis van Leiden met als aandachtsgebied de radiologie gericht op het buikgedeelte (abdominale radiologie). Sinds 1989 ben ik werkzaam in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven met als aandachtsgebieden de  abdominale en urogenitale radiologie, de oncologie en algemene radiologie. In 1992 promoveerde ik aan de Rijksuniversiteit van Leiden op het onderwerp: ”MRI van de alvleesklier”.

Mede door de introductie van nieuw innovatieve diagnostische technieken is de kwaliteit van zorg sterk verbeterd met minder belasting voor de patiënt. Daardoor kan de Afdeling Radiologie zijn bijdrage leveren aan de topklinische zorg binnen het Catharina Ziekenhuis.

Ik ben lid van diverse verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR) en de Radiologic Society of North America (RSNA). Daarnaast ben ik opleider van arts-assistenten en werk ik als screeningsradioloog bij het Bevolkingsonderzoek Borstkanker regio Zuidoost Brabant.

Login portal voor professionals