site logo

Dr. R.M.H. Roumen

AAA

Dr. R.M.H. Roumen

Chirurg

z.Máxima Medisch Centrum

t.040 888 8550

Expertise

Sinds 1994, na het voltooien van mijn opleiding tot chirurg en mijn promotieonderzoek in de regio Nijmegen, werk ik als algemeen chirurg in Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ik houd mij vooral bezig met chirurgie als (onderdeel van de) behandeling van kanker. Aanvankelijk richtte ik me daarbij vooral op de behandeling van borstkanker en dikke darmkanker. Daarbij was ik een van de eersten in Nederland die gebruik ging maken van de zogeheten schildwachtklierprocedure, het wegnemen van de lymfeklier in de buurt van de tumor om na te gaan of er mogelijk sprake is van uitzaaiingen van de tumor. In latere jaren ben ik me meer gaan bezig houden met de behandeling van levertumoren, longkanker en melanomen. Daarnaast zet ik me in Máxima Medisch Centrum actief in voor het opbouwen en behouden van kennis over (de behandeling van) zeldzame tumoren van de bijnieren en de zogenaamde neuro-endocriene tumoren. Ten slotte doe ik veel wetenschappelijk onderzoek naar  diverse onderwerpen die betrekking hebben op borstkanker.

Mijn belangrijkste drijfveer bij het uitvoeren van mijn dagelijks werk is het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt. Mijn bijzondere belangstelling bij de patiëntenzorg ligt daarom niet alleen bij de oncologie, maar ook bij  het verminderen van chronische pijn na een operatie. Wat dit laatste betreft, houd ik mij samen met mijn collega’s Scheltinga (vaatchirurg) en Van Eerten (traumatoloog) bezig met het vinden van nieuwe vormen van behandeling voor patiënten met invaliderende buikwand- en/of liespijn. Om de kennis hierover te verzamelen en uit te dragen, hebben wij het landelijke expertisecentrum SolviMáx opgericht.

Ik houd mij daarnaast intensief bezig  met de opleiding van chirurgen en ik begeleid verschillende promovendi bij hun (langdurige) promotieonderzoek.

Login portal voor professionals