site logo

Dr. P.J. van den Berg

AAA

Dr. P.J. van den Berg

Neuroloog

z.Máxima Medisch Centrum

t.040 888 84 10

Expertise

Ik heb mijn studie geneeskunde gevolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na hier nog 14 maanden gewerkt te hebben op de afdeling neurologie, ben ik begonnen aan de opleiding tot neuroloog in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg én het Radboudumc in Nijmegen. Sinds 2012 werk ik als algemeen neuroloog in Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ik houd me onder andere bezig met neuro-oncologie.

Als arts probeer ik ervoor te zorgen dat iedere patiënt de best mogelijke zog krijgt, waarbij de wensen en voorkeuren van de patiënt centraal staan. Juist in het vakgebied van de neuro-oncologie is er voldoende aandacht en tijd nodig om de patiënt en familie goed in te lichten over de diagnose en de diverse behandelmogelijkheden. De behandeling voor mensen met kanker gebeurt door een team van verschillende, nauw met elkaar samenwerkende en met elkaar overleggende specialisten, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Gezamenlijk proberen we zo voor iedere patiënt tot een  weloverwogen behandelplan te komen.

Een ander deel van mijn werkzaamheden betreft de begeleiding van arts-assistenten neurologie en co-assistenten in opleiding tot basisarts aan de Universiteit van Maastricht. Ik houd me ook bezig met de opleiding van de assistenten in opleiding tot spoedeisende hulp arts en assistenten in opleiding tot arts ouderengeneeskunde die op de afdeling Neurologie hun neurologie-stage doorlopen. Net als de patiëntenzorg geeft het begeleiden van deze jonge artsen mij veel voldoening.

Login portal voor professionals