site logo

Dr. Misha M.D.P. Luyer

AAA

Dr. Misha M.D.P. Luyer

Chirurg

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

De opleiding Geneeskunde volgde ik aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten (Mayo Clinic) ben ik gestart met promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht. Dit resulteerde in een proefschrift over remming van de ontstekingsreactie na operatie door voeding. De specialisatie tot algemeen chirurg deed ik in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (nu Maastricht UMC+) en het Orbis Medisch Centrum (nu Zuyderland Medisch Centrum) in Sittard.

Na mijn opleiding Chirurgie heb ik de vervolgopleiding buikchirurgie gedaan in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Tijdens deze opleiding liep ik een stage voor een nieuwe techniek voor slokdarmoperatie in het Universiteitsziekenhuis in Pittsburgh (USA). Mijn onderzoeksactiviteiten richten zich op het toepassen van voeding bij grote buikchirurgie om de complicaties na operatie te verminderen. Het verrichten van klinisch onderzoek vind ik belangrijk om de behandeling voor de patiënt te optimaliseren.

Mijn aandachtsgebied is buikchirurgie. Mijn interesse gaat in het bijzonder uit naar de chirurgie van de alvleesklier, de slokdarm en de maag en operaties tegen overgewicht (bariatrie). Veel van deze operaties worden als kijkoperatie uitgevoerd.

Login portal voor professionals