site logo

Dr. Meindert Sosef

AAA

Dr. Meindert Sosef

Chirurg

z.Zuyderland

t.088 - 459 7810

Expertise

Na opgegroeid te zijn in Zuid-Limburg (Spaubeek, Sittard) heb ik Geneeskunde gestudeerd in Leiden en ben ik opgeleid tot chirurg in Amsterdam (AMC/OLVG). In die periode heb ik promotieonderzoek gedaan naar leverfalen, onder andere aan Harvard Medical School in Boston, Verenigde Staten. Na een jaar werken als jonge chirurg in Sydney, Australië, ben ik sinds 2005 werkzaam in Zuyderland als chirurg met als specialisatie aandoeningen van het spijsverteringskanaal en dan in het bijzonder kwaadaardigheden van slokdarm, maag en dikke darm.

Het vak van chirurg is dynamisch. Het behelst intensief contact met de patiënt en met diens familie, en vooral ook van werken in teamverband. Als chirurg ben je er voor de patiënt in goede en in slechte tijden – zeker als er complicaties zijn na een operatie, of als er geen kans meer is op genezing. Gelukkig gaat het vaak goed, en scheppen de jarenlange poliklinische controles een bijzondere band.

We zijn binnen Zuyderland goed in het opleiden van jonge specialisten. Naast de medisch-technische vaardigheden besteden wij veel aandacht aan gastvrijheid, communicatie en maatschappelijk verantwoord handelen. Elke patiënt moet immers het gevoel krijgen dat hij/zij welkom is, dat we met hem/haar meedenken en dat we de best mogelijke zorg geven. Hierin moeten we ook kritisch en open naar elkaar blijven. Als chirurg en opleider voel ik me bijzonder thuis in deze omgeving en waardeer ik de mogelijkheden die onze organisatie biedt om de zorg elke dag verder te ontwikkelen.

Login portal voor professionals