site logo

Dr. Marieke Roozeboom

AAA

Dr. Marieke Roozeboom

Dermatoloog

z.Elkerliek Ziekenhuis

t.0492-595958

e.dermatologie@elkerliek.nl

Expertise
Na mijn opleiding tot dermatoloog in het Maastricht UMC+ ben ik sinds 2017 werkzaam als dermatoloog in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Naast de algemene dermatologie is mijn aandachtsgebied dermato-oncologie en dermato-chirurgie. Samen met mijn collega’s leid ik jonge dokters op tot dermatoloog. Ik ben gepromoveerd op de diagnostiek en behandeling van het basaalcelcarcinoom.

Behandeling van huidkanker, vaak in functionele en cosmetische gebieden, kan voor sommige patiënten psychisch erg belastend zijn en ik probeer patiënten hier zo goed mogelijk in te begeleiden en uitleg te geven. Ik vind het belangrijk dat patiënten zich door mij gehoord voelen en geef een behandeling op maat. Er is immers geen patiënt hetzelfde.

In het Elkerliek ziekenhuis hebben we een wekelijks multidisciplinair overleg (met o.a. oncologisch chirurgen, pathologen en radiotherapeuten) waarin patiënten gezamenlijk kunnen worden besproken. Daarnaast ben ik in ons ziekenhuis voorzitter van de multidisciplinaire werkgroep Melanoom.

Login portal voor professionals