site logo

Dr. Marc Bemelmans

AAA

Dr. Marc Bemelmans

Chirurg

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Als onderdeel van mijn opleiding tot algemeen/gastro-intestinaal en oncologisch chirurg in Maastricht en Heerlen, heb ik zeven maanden transplantatiechirurgie gedaan in Madison, Wisconsin, in de Verenigde Staten. Na het afronden van mijn opleiding heb ik aansluitend anderhalf jaar gewerkt in het wereldberoemde lever- en pancreascentrum van Professor Bismuth in Parijs. Daar heb ik mij gespecialiseerd in lever- en pancreaschirurgie en in levertransplantaties. Momenteel richt ik me in het Maastricht UMC+ hoofdzakelijk op lever- en alvleesklierchirurgie en de chirurgie bij weke delen tumoren.

Naast de directe zorg voor patiënten met weke delen tumoren en lever- en galwegziekten doe ik veel wetenschappelijk onderzoek. In ons ziekenhuis lopen altijd veel patiëntgebonden studies, waardoor onze patiënten – mits ze tot de beoogde doelgroep behoren – snel toegang kunnen krijgen tot nieuwe behandelmogelijkheden. Zowel op het gebied van lever en pancreas als de weke delen tumoren heeft het Maastricht UMC+ een toonaangevende afdeling in Nederland.

Naast mijn dagelijks werk in de kliniek vervul ik ook al geruime tijd  diverse bestuursfuncties. Zo ben ik ruim zeven jaar bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Gastro-intestinale Chirurgie geweest en ben ik bestuurslid van de Kamer Academisch Specialisten (ORDE van Medisch Specialisten) en van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Heelkundige Specialismen (SWOAHS) geweest. Momenteel maak ik deel uit van  het Hoofdbestuur van de  Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en ben ik één van de 60 leden van de internationale groep van de Compagnons Hepatobiliaires (internationale lever en pancreas chirurgen).

Login portal voor professionals