site logo

Dr. Manon J.A.E. Pepels

AAA

Dr. Manon J.A.E. Pepels

Medisch oncoloog

z.Elkerliek Ziekenhuis

t.0492-595947

e.polikliniek4a@elkerliek.nl

Expertise

Na het afronden van mijn opleiding tot medisch-oncoloog in het Maastricht UMC+, in 2009 ben ik gaan werken in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. In 2013 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de okselklierbehandeling bij patiënten met borstkanker. Ik houd mij vooral bezig met de behandeling van borstkanker, maag-darmtumoren, gynaecologische tumoren en urologische tumoren.

In het Elkerliek ziekenhuis werken we met een team samen om elke patiënt de meest optimale zorg die mogelijk is te leveren. Daarbij is het belangrijk dat alle betrokken zorgverleners, ook de huisartsen, snel en gemakkelijk met elkaar kunnen overleggen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de zorgverleners open zijn tegenover de patiënten en hen voorzien van duidelijke informatie. Om in de toekomst te kunnen beschikken over nieuwe, (nog) betere behandelingen doen we in het Elkerliek ziekenhuis mee aan diverse nationale en internationale wetenschappelijke studies op het gebied van de oncologie.

Een belangrijk – en leuk- deel van mijn werk bestaat uit het geven van onderwijs aan internisten in opleiding en aan co-assistenten in opleiding tot basisarts aan de Universiteit Maastricht. Ik ben verder voorzitter van de oncologiecommissie in het Elkerliek ziekenhuis. Deze commissie zorgt ervoor dat de oncologische zorg volgens de laatste normen en richtlijnen wordt uitgevoerd.

Login portal voor professionals