site logo

Dr. M.W. Dercksen

AAA

Dr. M.W. Dercksen

Medisch oncoloog

z.Máxima Medisch Centrum

t.040 888 5320

Expertise

Sinds 2000 werk ik in het vakgebied van de oncologie. Na het afronden van mijn aandachtsgebied oncologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam ben ik in 2001 aan de slag gegaan in Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Als algemeen medisch oncoloog weet ik veel van verschillende vormen van kanker, zoals borstkanker, dikke darmkanker, endeldarmkanker en prostaatkanker. Daarnaast heb ik mij in het bijzonder verdiept in de behandeling van patiënten met nierkanker en hormoonproducerende tumoren, zoals de endocriene tumoren, de neuro-endocriene tumoren (NET) en bijnierschorskanker.

Ik heb gekozen voor het vak oncologie, omdat ik graag mensen met raad en daad wil bijstaan ten tijde van hun ernstige ziekte. Ik wil samen met hen vechten tegen hun kwaadaardige aandoening met behulp van de nieuwste ontwikkelingen. Openheid, duidelijkheid én samen beslissen zijn voor mij zaken die daarbij heel belangrijk zijn. Mijn drijfveer is ervoor te zorgen dat de patiënt optimale zorg kan krijgen, dat de kwaliteit van de zorg verder toeneemt en dat de veiligheid van patiënten is  gewaarborgd.

Naast de directe zorg aan patiënten met kanker heeft ook  het verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kanker mijn warme belangstelling. Ik werk mee aan de uitvoering van studies met nieuwe, veelbelovende geneesmiddelen. Door onze patiënten de gelegenheid te geven deel te nemen aan dergelijke klinische trials, krijgen patiënten de mogelijkheid om behandeld te worden met de nieuwste medicijnen.

Ik ben lid van diverse nationale en regionale werkgroepen en adviesraden op het gebied van kanker en ben voorzitter en lid van diverse tumorwerkgroepen, onder andere de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), American Society for Medical Oncology (ESMO) en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO).

Login portal voor professionals