site logo

Dr. M. ter Borg

AAA

Dr. M. ter Borg

MDL-arts

z.Máxima Medisch Centrum

t.040 888 6350

Expertise

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hierna heb ik een jaar als arts-assistent interne geneeskunde gewerkt in het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. In 2004 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek naar de behandeling van chronische hepatitis B. In 2008 heb ik dit onderzoek afgerond met een proefschrift en promotie. In 2007 ben ik gestart met mijn opleiding tot maag- darm- leverarts in het Deventer ziekenhuis en vervolgens in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Sinds maart 2013 werk ik als maag-, darm-, en leverarts op de afdeling MDL van Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Hier houd ik mij vooral bezig met de behandeling van patiënten met leverziekten (in het bijzonder virale hepatitis) en met de uitvoering van endo-echografie en ERCP (een kijkonderzoek van galwegen en de afvoergang van de alvleesklier). Ik heb speciale interesse in levertumoren, neuro-endocriene tumoren en tumoren van de slokdarm, maag, alvleesklier en de galwegen.

Behalve via mijn patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek draag ik via diverse nevenfuncties actief bij aan de oncologische zorg. Deze nevenactiviteiten omvatten onder andere een lidmaatschap bij de Nederlandse Vereniging voor MDL-artsen (NVMDL), Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie (NVGE), Nederlandse Vereniging voor Hepatologie (NVH) en de American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD).

Login portal voor professionals