site logo

Dr. Laurence L.J.C van Warmerdam

AAA

Dr. Laurence L.J.C van Warmerdam

Medisch oncoloog

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 22

Expertise

De opleiding Geneeskunde volgde ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie werkte ik als student-onderzoeker in de apotheek van het kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Hier deed ik onderzoek naar de farmacologie (bloedspiegels) van chemotherapie, in relatie tot de bijwerkingen en het effect van deze middelen. Dit onderzoek leidde tot een promotie in 1995 aan de faculteit Farmacie van de Universiteit Utrecht. In 1996 kreeg ik hiervoor de Antoni van Leeuwenhoekprijs. In het Universitair Medisch Centrum Utrecht en in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein ben ik daarna opgeleid tot algemeen internist. In het de Antoni van Leeuwenhoek heb ik me verder gespecialiseerd in de oncologie.

Sinds 2004 werk ik als internist-oncoloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ik houd me vooral bezig met de medicamenteuze behandeling van kanker, zoals chemotherapie, doelgerichte therapie, immunotherapie en hormoontherapie. Deze behandelingen kunnen worden gegeven om genezing  (curatie) te bewerkstelligen of om symptomen te verlichten en de kanker tijdelijk terug te dringen (palliatie). Bij een toenemend aantal vormen van kanker kunnen medicijnen worden gecombineerd met een chirurgische behandeling of bestraling. Hiervoor werk ik samen in een multidisciplinair team van professionals die allemaal gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met kanker.

Ik ben voorzitter van de Medische Staf (stafbestuur) van het Catharina Ziekenhuis. Ik ben lid van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging voor Oncologie (NVMO), de American Society for Clinical Oncology (ASCO) en de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

Login portal voor professionals