site logo

Dr. L.W. Tick

AAA

Dr. L.W. Tick

Hematoloog, Medisch oncoloog

z.Máxima Medisch Centrum

t.040 888 6300

Expertise

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan Universiteit Utrecht en mijn opleiding interne geneeskunde gevolgd in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. In het Leiden Universitair Medisch Centrum heb ik mij vervolgens verder gespecialiseerd in de hematologie én ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar de diagnostiek van veneuze trombo-embolie en het post-trombotisch syndroom. Sinds 2009 werk ik als internist hemato-oncoloog in Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ik houd mij vooral bezig met patiënten met problemen op het gebied van de bloedstolling (trombose en longembolie), patiënten met bloedingsziekten (hemofilie), en patiënten met  kwaadaardige bloedziekten variërend van (non-)hodgkin lymfoom tot acute leukemie. Ik heb een brede kennis van de behandeling van kanker en in het bijzonder van de behandeling van borstkanker.

Ik vind het belangrijk zorg te kunnen leveren die van hoge kwaliteit is en die gepaard gaat met persoonlijke aandacht voor de patiënt. De gesprekken die ik voer met de patiënt en dienst naasten zijn daarvoor zeer waardevol. Samen met de patiënt bespreek ik de diagnose en de mogelijke behandelingen, met alle voor- en nadelen die daarbij horen. Op die manier komen we samen tot een weloverwogen behandeling.

Ik houd mij ook bezig met het opzetten van een programma voor ‘shared decision making’ bij patiënten met borstkanker. Dit is een programma dat het mogelijk maakt voor iedere  borstkankerpatiënt een behandeling te ontwerpen die optimaal rekening houdt met de individuele wensen en noden van de patiënt.

Login portal voor professionals