site logo

Dr. L.H.J. Simkens

AAA

Dr. L.H.J. Simkens

Medisch oncoloog

z.Máxima Medisch Centrum

t. 040 8885320

Expertise

Na mijn studie geneeskunde heb in mijn opleiding tot internist gedaan in het Radboud UMC te Nijmegen, waarbij ik ook een deel van mijn opleiding in het Máxima MC heb gedaan. Vervolgens heb ik mijn specialisatie oncologie voortgezet in het Amsterdam UMC, locatie AMC, waar ik eveneens promotieonderzoek heb gedaan naar dikke darmkanker. Sinds 2016 ben ik werkzaam als internist-oncoloog in het Máxima MC. Ik oefen hierbij de oncologie in de volle breedte uit, met speciale aandacht voor kankers van het maagdarmkanaal. Daarnaast heb ik speciale interesse in de palliatieve zorg en maak ik onderdeel uit van het palliatief team in ons ziekenhuis.

Ik vind het belangrijk een goede vertrouwensband met mijn patiënten op te bouwen, waarbij ik veel aandacht heb voor het gezamenlijk komen tot het beste individuele behandelplan voor die ene persoon. De wensen van de patiënt staan hierbij centraal. Ook een vast behandelteam vind ik essentieel in en periode waarin toch al zo vaak zoveel onzekerheden zijn. Hierbij is ook de verpleegkundig specialist een belangrijk persoon.

Binnen ons ziekenhuis ben ik actief als bestuursvoorzitter van het Máxima Oncologisch Centrum en vind ik het belangrijk betrokken te zijn bij onderzoek, zowel landelijk als in ons eigen ziekenhuis met o.a. studenten. Ik ben lid van nationale verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (voormalig bestuurslid) en internationale verenigingen zoals European Society for Medical Oncology.

Login portal voor professionals