site logo

Dr. Jeroen Heemskerk

AAA

Dr. Jeroen Heemskerk

Chirurg

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-382008

e.secr.chirurgie@lzr.nl

Expertise

Sinds het afronden van mijn opleiding tot chirurg in 2008 werk ik als gastro-intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog in het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Ik houd mij vooral bezig met de bekkenbodempathologie, buikwandchirurgie, colorectale chirurgie, TEM-chirurgie (Transanale Endoscopische Microchirurgie) en minimaal invasieve chirurgie.

Het Laurentius Ziekenhuis is een tertiair verwijscentrum voor patiënten die in aanmerking komen voor TEM-chirurgie ( een speciale manier om operaties in de dikke darm uit te voeren). Dit betekent dat alle patiënten in de regio voor deze ingreep naar het Laurentius Ziekenhuis worden verwezen. Als gevolg daarvan hebben we zeer veel ervaring met en kennis over de diagnostiek en de zorgvuldige selectie van patiënten en bereiken we operatieresultaten waar we trots op mogen zijn. We doen ook actief mee aan diverse interessante wetenschappelijke studies om zo het resultaat van de behandeling van patiënten met endeldarmkanker nog verder te verbeteren en de schade van de ingreep verder te minimaliseren.

Mijn interesse in onderzoek naar minimaal invasieve chirurgie heeft in mei 2014 geleid tot het behalen van de doctorstitel aan de Universiteit Maastricht op het onderwerp van robot-geassisteerde laparoscopische chirurgie. Dit onderwerp is nog steeds zeer actueel en het laatste woord erover is nog zeker niet gezegd. Ik vind dat dergelijke veelbelovende, innovatieve, maar ook dure behandelingen zorgvuldig onderzocht moeten worden, voordat ze in de dagelijkse praktijk op ruime schaal worden toegepast.

Login portal voor professionals