site logo

Dr. Jeltsje J.S. Cnossen

AAA

Dr. Jeltsje J.S. Cnossen

Radiotherapeut

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

Na mijn studie Geneeskunde ben ik eerst werkzaam geweest als arts-assistent Gynaecologie en Verloskunde, waarin ik me ook verder verdiept hebt door het doen van een promotieonderzoek. Daarna heb ik de opleiding tot radiotherapeut gevolgd in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en werk ik sinds 2014 als radiotherapeut in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ik houd me met name bezig met de bestraling van patiënten met gynaecologische tumoren, slokdarmtumoren en darmtumoren. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in Intra Operatieve Radiotherapie (IORT). Dat houdt in dat patiënten tijdens de operatie bestraald worden op de plek waar de tumor zat.

Het hebben van kanker betekent veelal geconfronteerd worden met bestaande levensvragen of het vinden van een nieuwe balans in het leven. Daar ligt mijn passie: naast de radiotherapeutische behandeling betekenis geven aan deze fase van het leven van de patiënt als mens.

Naast mijn specialisatie tot radiotherapeut heb ik opleidingen in coaching en communicatie gevolgd, die een waardevolle aanvulling zijn op het medisch inhoudelijke. Ik ben lid van de landelijke werkgroepen voor radiotherapie voor gynaecologische tumoren en gastro-intestinale (maag-darm) tumoren. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) en European Society for Radiotherapy and Oncology (ESTRO).

Login portal voor professionals