site logo

Dr. Jef Verbeek

AAA

Dr. Jef Verbeek

MDL-arts

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Mijn opleiding tot Maag-Darm-Leverarts heb ik genoten aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven in België. In 2015 behaalde ik mijn doctoraat in de Hepatologie aan de KU Leuven met als onderwerp leververvetting in kader van het metabole syndroom. Tijdens deze onderzoeksperiode ontving ik 9 verschillende prijzen en beurzen en werkte ik voor een jaar in the Laboratory of Integrative Systems Physiology (LISP) aan de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) in Zwitserland.

Na een honorary fellowship in het gerenommeerde Sheila Sherlock Liver Centre in het Royal Free Hospital te Londen ben ik sinds november 2016 werkzaam als MDL-arts in het Maastricht UMC+ met specifieke aandacht voor leverziekten. De zorg voor de leverpatiënten is thematisch georganiseerd in het Maastricht UMC+ met aparte spreekuren voor algemene hepatologie, alcohol-gerelateerde leverziekte, virale hepatitis, levertransplantatie en hepatocellulair carcinoom (HCC oftewel primaire leverkanker). Op deze manier kunnen we met ons multidisciplinair team zorg op maat leveren voor de patiënt met HCC. Een duidelijke communicatie naar de patiënt vind ik hierin zeer belangrijk.

Naast de patiëntgebonden taken houd ik mij bezig met zowel klinisch als translationeel wetenschappelijk onderzoek naar leverziekten. Dit met als uiteindelijke doel de kwaliteit van zorg voor de patiënt continu te verbeteren. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie (NVH), Belgian Association for the Study of the Liver (BASL) en de European Association for the Study of the Liver (EASL).

Login portal voor professionals