site logo

Dr. Jan C. Beckervordersandforth

AAA

Dr. Jan C. Beckervordersandforth

Patholoog

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na het afronden van mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Aken en van Freiburg in Breisgau ben ik in 2009 met de opleiding tot neuropatholoog in het instituut voor Neuropathologie, Universitair ziekenhuis Freiburg in Duitsland, begonnen. Van 2011 tot 2016 volgde ik de opleiding tot patholoog in het Maastricht UMC+ en sinds februari 2016 ben ik staflid  bij de afdeling Pathologie. Mijn aandachtsgebieden hier in huis zijn voornamelijk de neuropathologie inclusief spier- en zenuwpathologie. Verder ben ik betrokken bij de gastro-intestinale pathologie, pancreas en leverpathologie als ook schildklierpathologie. Een van mijn hoofdtaken hier is de verantwoordelijkheid voor neuropathologische vraagstellingen tijdens multidisciplinair overleg en ook tijdens neurochirurgische ingrepen met expertise voor vriescoupes als er een snelle intra-operatieve diagnose noodzakelijk is.

In mijn functie als patholoog lever ik graag een bijdrage aan goede en snelle diagnostiek, omdat ik het belangrijk vind dat een patiënt effectief en goed word behandeld zonder vertraging.

In het Maastricht UMC+, in de regio en ook landelijk doe ik actief mee aan multidisciplinair overleg. Verder doe ik mee aan wetenschappelijk onderzoek in ons neuro-oncologie team. Daarnaast ben ik ook  betrokken bij opleiding van arts-assistenten pathologie. Ik ben lid van de NVVNP en consulent neuropathologie van het Zuyderland ziekenhuis.

Login portal voor professionals