site logo

Dr. Jacqueline J.C.M. Theuws

AAA

Dr. Jacqueline J.C.M. Theuws

Radiotherapeut

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

Na mijn opleiding Geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam verrichtte ik klinisch onderzoek op de afdeling Radiotherapie van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI – AVL). Hier deed ik een promotieonderzoek naar stralingsschade aan de longen. Mijn onderzoek resulteerde in een model waarmee we de kans op longschade kunnen voorspellen bij een patiënt. Ik vind het belangrijk dat nieuwe modellen en innovaties worden doorgevoerd in de klinische praktijk.

Sinds 2007 werk ik in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en houd ik me vooral bezig met de radiotherapeutische behandeling van longkanker, borstkanker en weke delen (sarcomen). Voor een succesvolle behandeling spelen meerdere factoren een rol. De behandeling van kanker is altijd een combinatiebehandeling. Een goede samenwerking met andere specialismen is daardoor essentieel. Ook vind ik het belangrijk dat de patiënt inspraak heeft in de keuze voor de beste behandeling, waarbij ook de kwaliteit van leven een belangrijke rol speelt.

Daarnaast ben ik lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO), European Society for Radiotherapy and Oncology (ESTRO) en American Society for Radiation Oncology (ASTRO).

Login portal voor professionals