site logo

Dr. J.W.A. Straathof

AAA

Dr. J.W.A. Straathof

MDL-arts

z.Máxima Medisch Centrum

t.040 888 6350

Expertise

Ik werk sinds 2005 als maag- darm-leverarts in Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Mijn opleiding tot arts, wetenschapper en medisch specialist heb ik gevolgd in Leiden en Den Haag. In het Leiden Universitair Medisch Centrum heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de transplantatie van de alvleesklier. Later heb ik ook onderzoek gedaan naar de motiliteit (het vermogen tot bewegen) van de slokdarm en maag. Hierop ben ik uiteindelijk ook gepromoveerd.

In Máxima Medisch Centrum heb ik mijn aandacht verlegd naar nieuwe toepassingen van  endoscopie, met name naar het behandelen van aandoeningen aan het maagdarmkanaal via een minimaal invasieve ingreep (kijkoperatie). Hiermee is het onder andere mogelijk een vernauwing van de darm als gevolg van kanker te behandelen met een stent, of op moeilijk te bereiken plaatsen opgehoopt vocht weg te halen. Ook is het nu mogelijk grote darmpoliepen endoscopisch te verwijderen, waardoor we de patiënten een veel zwaardere (open) darmoperatie kunnen besparen. Dit is van groot belang nu in Nederland het bevolkingsonderzoek dikke darmkanker van start is gegaan. We kunnen zo voorstadia en vroege vormen van dikke darmkanker op een patiëntvriendelijke manier behandelen.

Ik hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere artsen in de regio aangezien dit de kwaliteit van zorg verhoogt.

Login portal voor professionals