site logo

Dr. G.A.P. Grard Nieuwenhuijzen

AAA

Dr. G.A.P. Grard Nieuwenhuijzen

Chirurg

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 6600

Expertise

De opleiding Geneeskunde volgde ik aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In het Universitair Medisch Centrum Nijmegen en in het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg ben ik opgeleid tot chirurg. In 1997 promoveerde ik op het onderwerp ‘Multiple Organ Failure’, een ernstig ziektebeeld op de Intensive Care na grote ongevallen en operaties. In de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam heb ik me verder gespecialiseerd in de oncologische chirurgie.

Sinds 1999 werk ik in het Catharina Ziekenhuis en verricht ik vooral buik- en oncologische chirurgie (kankerchirurgie). Borst-, slokdarm-, maag-, darm- en schildklierkanker hebben mijn speciale aandacht. Voor deze ziektebeelden voer ik ook kijkoperaties uit. Daarnaast houd ik me bezig met de behandeling van melanomen.

Verder ben ik opleidingscoördinator van nieuwe chirurgen en wetenschappelijk onderzoek is mijn derde kerntaak. Daarnaast ben ik bestuurlijk actief in de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), voorzitter van de regionale borstkankerwerkgroep en lid van andere regionale, landelijke en Europese chirurgische (en oncologische) organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO) en de European Society of Surgical Oncology (ESSO).

Login portal voor professionals