site logo

Dr. Frans F. Erdkamp

AAA

Dr. Frans F. Erdkamp

Medisch oncoloog

z.Zuyderland

t.088-4599707

Expertise

Na mijn opleiding tot medisch oncoloog en promotie in de OORZON regio (Maastricht) ben ik sinds 1992 werkzaam als medisch oncoloog in het inmiddels gefuseerde Zuyderland Medisch Centrum (Heerlen-Geleen), waarbij de (hemato-)-oncologie geconcentreerd is op de locatie Geleen. Mijn aandachtsgebieden zijn de behandeling van borstkanker en maag-darm-lever tumoren. Binnen de uro-genitale hoek houd ik me hoofdzakelijk bezig met prostaatcarcinomen. Voorts ben ik intensief bezig met het opzetten van logistieke multidisciplinaire zorgprocessen in een ziekenhuisbrede ICT omgeving.

De uitdaging in de patiëntenzorg ligt voor mij om de richtlijnen zo “tailored made” mogelijk van toepassing te laten zijn op de individuele patiënt, waarbij zeker in de niet-curatieve setting vele aspecten en keuzemogelijkheden aan bod komen. Multidisciplinaire benadering met korte lijnen is hier een van de kernbegrippen.

Als hoofd van het researchbureau Zuyderland coördineer ik tezamen met collega’s gemiddeld 25 klinisch trials op nagenoeg alle onderdelen van de (hemato-)oncologie. Daarnaast ben ik hoofdonderzoeker van de Stop&Go mammacarcinoom studie en doe ik onderzoek naar voeding, beweging en kanker. Ik ben lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen (o.a. NVMO, ASCO, ESMO) en participeer actief in BOOG en DCCG.

Login portal voor professionals