site logo

Dr. Franchette F. van den Berkmortel

AAA

Dr. Franchette F. van den Berkmortel

Medisch oncoloog

z.Zuyderland

t.088-4599707

Expertise

Ik studeerde Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waarna ik me verder specialiseerde in de Interne Geneeskunde en Medische Oncologie in het St. Radboud Ziekenhuis te Nijmegen. Ik promoveerde op het proefschrift getiteld: ‘Smoking and atherosclerosis’. Via een korte werkperiode in  het Academisch Ziekenhuis te Maastricht (nu het Maastricht UMC+) met detachering in het Algemeen Ziekenhuis Vesalius te Tongeren (België) en het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond, waar ik waarnemend opleider Interne Geneeskunde en voorzitter van de oncologie commissie was, ging ik als vast staflid (lid dagelijks bestuur oncologie) terug naar het Universitair Medisch Centrum te Nijmegen met als aandachtsgebieden kwaliteitsprojecten en ketenzorg. Op 1 november 2009 kwam ik naar het Atrium MC, thans Zuyderland MC.

Mijn aandachtsgebieden zijn kanker bij ouderen, hersentumoren, borstkanker, urogenitale tumoren en het melanoom. Hierin vervul ik een voortrekkersrol waarbij het huidige Zuyderland MC vanaf 2012 aangewezen is als van de 14 centra voor immunotherapie in de oncologie in Nederland.

In het Zuyderland MC ben ik voorzitter van de oncologiecommissie en lid van de Wetenschapsadviescommissie. Binnen de maatschap ben ik bestuurslid van de research stichting SIMS van de Interne/MDL vakgroep. Nationaal ben ik bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Oncologie (NVMO), hoofdredacteur van het tijdschrift Medische Oncologie, lid van de commissie Kwaliteit NIV, bestuurslid van GERIONNE (geriatrische oncologie) en voorzitter van de IKNL werkgroep Neuro-oncologie. De belangrijkste lidmaatschappen betreffen NIV, EANO, LWNO, BTG member EORTC, ASCO, ESMO, ENETS, NENETS, WIN-O, SIOG, NABON-BOOG en NVMO.

Login portal voor professionals