site logo

Dr. Esther M.G. Jacobs

AAA

Dr. Esther M.G. Jacobs

Hematoloog

z.Elkerliek Ziekenhuis

t.0492 595947

e.polikliniek4a@elkerliek.nl

Expertise

Ik ben mijn opleiding tot specialist gestart in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, waarna ik deze in het Radboudumc in Nijmegen heb voltooid als internist (2003) en hematoloog (2007). In 2007 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar hemochromatose (ijzerstapelingsziekte).

Sinds 2007 werk ik in het Elkerliek ziekenhuis. Dit is een ziekenhuis met een vriendelijke, gastvrije sfeer. Ik behandel zowel mensen met hematologische aandoeningen (bloedziekten waaronder lymfklierkanker, multipel myeloom, MDS) als mensen met kanker van solide tumoren, zoals borstkanker, darmkanker en prostaatkanker. We werken daarbij daarbij nauw samen met andere specialisten uit de regio in zowel het Hematologisch, als Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland. We doen mee met hemato-oncologische studies om zo de kwaliteit van de patiëntenzorg op een nog hoger niveau te brengen. Ik vind het belangrijk dat iedere patiënt – binnen de medische kaders die de ziekte met zich meebrengt  – kan aangeven wat zijn/haar wensen zijn ten aanzien van de behandeling en dat we zoeken naar een behandeling die bij hem/haar past.

Een deel van mijn werktijd besteed ik aan het opleiden van arts-assistenten tot internist. Ik ben lid van onder andere de Nederlandse Internisten Vereniging, Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH) en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en medisch adviseur van de Hemochromatose Vereniging Nederland (HVN).

Login portal voor professionals