site logo

Dr. Erik E.J. Schoon

AAA

Dr. Erik E.J. Schoon

MDL-arts

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

Ik heb mijn opleiding tot maag-, darm- en leverarts (MDL-arts) afgerond in het Maastricht UMC+ (voorheen academisch ziekenhuis Maastricht). Sinds 2001 ben ik werkzaam als MDL-arts in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Na mijn promotie ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de interventie-endoscopie en oncologie. Ik houd me vooral bezig met het opsporen en behandelen van vroege vormen van kanker. Speciale aandacht heeft de Barrett slokdarm; dit is de voorloper van slokdarmkanker. Samen met mijn collega’s voer ik de strijd tegen kanker met de allernieuwste technieken.

Een andere passie is het opleiden van collega’s in Nederland en de rest van Europa. Ik onderwijs hen in het herkennen van vroege vormen van kanker. Verder begeleid ik enkele jonge collega’s met hun promotieonderzoek. Zij doen onderzoek op het gebied van endoscopie en kanker.

Daarnaast houd ik voordrachten. Een van de meest bijzondere voordrachten die ik heb mogen houden is een lezing voor het Europese Parlement in Brussel in 2010. Tevens ben ik lid van diverse wetenschappelijke verenigingen zoals de Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie (NVGE), de Nederlandse Vereniging voor Maag-Darm-Leverziekten (NVMDL) en van de sectie Endoscopie van de NVMDL.

Login portal voor professionals